Livrarea un set de anvelope pe toata Moldova - Gratuit

Intra in cont
Ru
Casauto
+373 609 05 555 Magazin online
Program de lucru::

c 9:00 - 18:00 (Luni - Vineri)

Email:

sales@casauto.md

+373 602 44 449 Service auto
Program de lucru::

c 9:00 - 20:00 (Luni - Vineri)

Email:

sales@casauto.md

Verificarea barei stabilizatoare

Cand vine vorba de montantul stabilizator, acesta este una dintre cele mai simple si mai esentiale componente ale unui automobil modern. El are rolul de a se asigura ca deplasarea este cat mai confortabila posibil, iar soferul si pasagerii sunt in siguranta fata de toate pericolele. Diagnosticul montantului stabilizator este adesea trecut cu vederea, dar este o procedura indispensabila.

Partea descrisa are loc intotdeauna atunci cand un vehicul nou paraseste linia de asamblare. Dar atunci cand kilometrajul este considerabil, va fi un fiasco total, impreuna cu necesitatea de inlocuire. Deteriorarea duce la pierderea capacitatii de control a vehiculului, ceea ce poate duce la un derapaj sau la o rasturnare.

Fara diagnosticul montantului stabilizator nu este recomandabil sa va planificati calatorii pe distante lungi. La urma urmei, aceasta componenta se numara printre cele care sunt puternic solicitate si se uzeaza rapid - si totusi apartine suspensiei ”calului de fier”. Probabil calitatea proasta a drumurilor moldovenesti este de vina. Cu toate acestea, este necesar sa recunoastem prezenta altor factori, care conduc la reducerea puternica a unei resurse de operare. De aceea, este necesara inlocuirea parghiilor in masina Dvs.

In general, lonjeroanele fac legatura intre stabilizator si suspensie, acesta fiind principalul lor scop. Ele sunt concepute pentru a absorbi tensiunile care apar ocazional atunci cand prietenul Dvs pe patru roti este fortat sa se intoarca periodic intr-o parte sau alta. In acest fel, este sigur ca se previne ruliul caroseriei. Din punct de vedere structural, este o tija metalica la capetele careia exista articulatii mobile de tip balama. De asemenea, trebuie remarcat faptul ca imbinarile balamalelor sunt acoperite cu capace de praf in partea superioara.

Ce se poate spune despre durata de viata a unitatii mentionate mai sus? Producatorii sustin cu toata seriozitatea ca este vorba despre 100 de mii de km parcursi. Cu toate acestea, astfel de cifre nu sunt foarte actuale pentru Moldova. Proprietarii de masini, care prefera cea mai mare masura de precautie, pot simti primele simptome dupa ce au parcurs doar 45-50 de mii de km de la data inlocuirii. Dar, in cazul produselor de proasta calitate, este chiar mai devreme. 

Care sunt indiciile care arata ca o problema a devenit destul de evidenta? 

  • la trecerea unor mici denivelari pe sosea, se aude o bataie zgomotoasa in suspensie;
  • masina care se clatina pe la colturi;
  • vehiculul franeaza si apoi caroseria se rostogoleste;
  • vehiculul deviaza aleatoriu de la traseu in timp ce se deplaseaza in linie dreapta.

Nu are rost sa se amane instalarea unui nou montant stabilizator - verificarea se face la inceput. Este riscant din toate punctele de vedere. Angajatii CasaAuto sunt la dispozitia Dvs!

 

Deservim in urmatoarele raioane: Ciocana, Rascani, Botanica, Centru, Sculeni, Buiucani
Intrebari frecvente

Care este functia barei Stabilizatoare?

arrow

Cea mai importanta functie a stabilizatorului, nu permite rulourile in viraje.

Ce alte servicii aveti?

arrow
Putem diagnostica intreaga masina, precum si, in plus, puteti trece prin diagnosticarea computerizata a masinii dvs. Vino la serviciul nostru auto, Va vom ajuta cu solutia.

Trebuie sa ma preinregistrez pentru serviciile de service auto?

arrow
Este necesar sa faceti o programare pentru serviciile de service auto in avans, acest lucru se poate face prin telefon sau prin completarea unui formular special pe site-ul nostru.

Pot comanda alte servicii de la tine?

arrow
Da, avem o gama larga de servicii. De asemenea, puteti cumpara anvelope pentru masina dvs. in magazinul nostru.