Livrarea un set de anvelope pe toata Moldova - Gratuit

Intra in cont
Ru
Casauto
+373 609 05 555 Magazin online
Program de lucru::

c 9:00 - 18:00 (Luni - Vineri)

Email:

sales@casauto.md

+373 602 44 449 Service auto
Program de lucru::

c 9:00 - 20:00 (Luni - Vineri)

Email:

sales@casauto.md

Diagnosticarea ambreiajului

Ambreiajul este considerat una dintre componentele principale ale tuturor masinilor, permitandu-va sa controlati cu precizie puterea motorului. Din pacate, daca este folosit necorespunzator, se uzeaza dupa 20.000-30.000 de kilometri. Esecul, de regula, duce la imobilizarea completa a unui ”cal de fier”. Prin urmare, diagnosticarea ambreiajului va fi o sansa excelenta de a corecta situatia.

Un indiciu raspandit de functionare defectuoasa este un zgomot specific al transmisiei atunci cand ambreiajul se cupleaza si se decupleaza la turatia de ralanti. De obicei, cauza zgomotului neobisnuit este cilindrul de lucru, care este utilizat in prezent in principal ca element hidraulic impreuna cu rulmentul de eliberare. Zgomotul poate fi cauzat de rulmentii uzati sau de lipsa de pretensionare a rulmentilor. In acest caz, setul de ambreiaj va trebui sa fie inlocuit si reparat.

Factorul uman poate fi, de asemenea, cauza zgomotului puternic. Adesea, aparitia unor zgomote neplacute se datoreaza componentelor de ambreiaj instalate incorect sau pieselor selectate incorect de catre mecanicul de atelier. Zgomotul neobisnuit apare uneori atunci cand exista o deteriorare cauzata de functionarea necorespunzatoare a unitatii de actionare sau ca urmare a cresterii puterii motorului fara pornire. Problema mentionata mai sus afecteaza in principal motoarele diesel. De obicei, rezultatele ei sunt urmatoarele: defectarea stifturilor, defectarea discului canelat, distrugerea rotii cu masa dubla (zgomot la ralanti, tresariri la pornire sau la accelerare).

Utilizati numai echipamente specializate pentru a diagnostica ambreiajul vehiculului. Determinarea simptomelor de defectiune prezentate de utilizatorul vehiculului este foarte importanta. Eventualele incertitudini ar trebui clarificate prin intermediul unui test drive. Baza pentru remedierea problemelor legate de ambreiaj este o determinare clara a faptului daca cauza functionarii defectuoase poate fi atribuita unui mecanism de control extern sau mecanismului de ambreiaj in sine.

Pentru a va bucura de un ambreiaj functional in masina Dvs cat mai mult timp, trebuie sa evitati mai intai greselile elementare facute de un numar mare de soferi. In primul rand, nu este recomandabil sa tineti piciorul pe pedala de ambreiaj atunci cand aceasta nu este utilizata. In al doilea rand, ambreiajul nu trebuie sa fie apasat atunci cand intoarceti masina. In al treilea rand, scartaitul anvelopelor si conducerea frecventa cu o remorca sunt factori care duc la defectarea ambreiajului. In al patrulea rand, atunci cand ajustati grupul motopropulsor pentru a creste puterea motorului, ar trebui sa inlocuiti si ambreiajul cu unul mai puternic.

Efectuarea diagnosticarii ambreiajului la un pret accesibil este disponibila la CasaAuto. Toti iubitorii de servicii de calitate sunt bineveniti sa ne viziteze!

Deservim in urmatoarele raioane: Ciocana, Rascani, Botanica, Centru, Sculeni, Buiucani
Intrebari frecvente

Pentru ce este ambreiajul?

arrow

In timp ce invatau sa conduca, ne-au explicat foarte clar ca nu poti arunca ambreiajul, altfel vor arunca ceva la noi. Ambreiajul masinii este necesar pentru a transfera cuplul de la volantul arborelui cotit al motorului la arborele primar al cutiei de viteze. Prin apasarea ambreiajelor, intrerupem scurt transmisia cuplului, separand motorul de transmisie si apoi le conectam cu atentie.

Cum de a sparge ambreiajul mai repede decat ar putea trai?

arrow

Una dintre modalitatile rapide este sa incepeti sa va miscati, trebuie doar sa impingeti brusc gazul, cu cat viteza motorului este mai mare, cu pedala de ambreiaj nu este complet coborata, cu atat discul ambreiajului se uzeaza mai mult.

Ce alte servicii pot comanda de la tine?

arrow

Serviciul nostru auto are o gama completa de servicii in directii diferite. Cand ne vizitati pentru diagnosticarea ambreiajului, in cazul unui defect gasit, mecanicul va va oferi cea mai buna cale de iesire din situatie pentru dvs. Puteti comanda de la noi nu numai serviciul de inlocuire a kitului de ambreiaj, ci si alte tipuri de servicii, de exemplu, puteti comanda serviciul de reglare a farurilor, pentru o mai buna vizibilitate a drumului pe timp de noapte si multe alte servicii ale noastre.

Cum va contactez pentru a comanda un serviciu?

arrow
Ne puteti contacta prin numarul de telefon + 37360905555 sau prin contactele listate pe site.