Livrarea un set de anvelope pe toata Moldova - Gratuit

Intra in cont
Ru
Casauto
+373 609 05 555 Magazin online
Program de lucru::

c 9:00 - 18:00 (Luni - Vineri)

Email:

sales@casauto.md

+373 602 44 449 Service auto
Program de lucru::

c 9:00 - 20:00 (Luni - Vineri)

Email:

sales@casauto.md

Diagnosticarea sistemei de franare

O functionare optima a sistemului de franare al masinii Dvs este esentiala pentru a calatori in siguranta. Din nefericire, vremea de iarna poate reduce rapid eficienta acestuia. Temperaturile scazute, umiditatea ridicata si conditiile de drum dificile duc adesea la deteriorari. Acesta este motivul pentru care diagnosticarea sistemului de franare si intretinerea celorlalte componente ale autovehiculului care il compun sunt atat de importante. Neatentia duce adesea la un accident rutier foarte neplacut. Ca sa nu mai vorbim de cat de iresponsabili pot fi unii proprietary de vehicule. 

Despre componente

Sistemul de franare este format din mai multe componente. Unitatile, discurile, tamburele si falcile se uzeaza treptat pe masura ce kilometrajul vehiculului creste. Acest lucru duce la reducerea performantelor de franare si, uneori, la zgomote neplacute atunci cand conduceti sau decelerati in fata unui obstacol sau a unei intersectii. Starea placutelor si a discurilor este deosebit de importanta in acest caz, la fel ca si verificarea proprietatilor lichidului de frana (de exemplu, ar trebui sa il inlocuiti la fiecare schimbare de anvelope). Daca intentionati sa efectuati o calatorie lunga, merita, de asemenea, ca sistemul de franare sa fie verificat pe un stand pentru a va asigura ca functioneaza corect. In cazul unui accident, vehiculul se poate comporta destul de imprevizibil. Iar pierderea controlului vehiculului la viteza mare este extrem de periculoasa. Daca se intampla acest lucru, nu neglijati inlocuirea discurilor de frana.

Lichidul de frana

Acesta este cel care trage in sus componentele sistemului cu acelasi nume si determina o reducere corespunzatoare a vitezei. Calitatea lichidului se deterioreaza in timp si, prin urmare, forta de franare scade. Un specialist poate recomanda inlocuirea cilindrului de frana.

Placutele de frana

In cazul intretinerii placutelor care sunt supuse unei uzuri rapide, este important: 

  • sa acordati atentie avertismentului privind uzura senzorului;
  • sa va asigurati, la prima schimbare alarmanta, ca franele nu sunt prea fierbinti (temperaturile mai ridicate pot provoca fierberea lichidului de frana; se stie ca, in aceasta situatie, sistemul de franare isi pierde aproape complet proprietatile).
  • sa nu uitati sa diagnosticati sistemul de franare in ansamblul sau.

Discurile de frana

Placutele interactioneaza cu discurile care, printre altele, sunt responsabile pentru disiparea caldurii generate in timpul franarii. In acest caz, kilometrajul specific sau timpul de functionare nu are prea mare importanta, in timp ce starea reala a discurilor este cea mai importanta. Coroziunea, fisurile, canelurile, canelurile, grosimea necorespunzatoare - toate cele de mai sus implica uneori inlocuirea furtunului de frana. Ce se intampla daca proprietarul vehiculului neglijeaza aceasta piesa consumabila? Discul se poate rupe in orice moment, deoarece rezistenta sa mecanica este semnificativ slabita.

Cel mai sigur indiciu ca trebuie apelat la un atelier auto profesionist este transmiterea vibratiilor in timpul franarii la volan si la pedala de frana. A nu se confunda cu sistemul ABS, care, de asemenea, incepe sa transmita vibratii la frana de picior atunci cand franeaza brusc.

Pentru a scapa de probleme, va recomandam sa comandati o diagnoza a sistemului de franare pe standul de la CasaAuto - veti fi incantat de pret! De asemenea, aici este posibila inlocuirea tamburului de frana si reglarea franei de mana.

Deservim in urmatoarele raioane: Ciocana, Rascani, Botanica, Centru, Sculeni, Buiucani
Intrebari frecvente

Cum sa intelegeti ca sistemul de franare este defect?

arrow

Daca simtiti ca eficienta franarii este redusa si franele se supraincalzesc, atunci acest lucru spune deja ca viata dvs. este in pericol pe drumuri si aveti nevoie urgenta de un service auto.

Ce alte servicii aveti?

arrow

Putem diagnostica intreaga masina, precum si, in plus, puteti trece prin diagnosticarea computerizata a masinii dvs. Vino la serviciul nostru auto, Va vom ajuta cu solutia.

Trebuie sa ma preinregistrez pentru serviciile de service auto?

arrow

Este necesar sa faceti o programare pentru serviciile de service auto in avans, acest lucru se poate face prin telefon sau prin completarea unui formular special pe site-ul nostru.

Pot comanda alte servicii de la tine?

arrow

Da, avem o gama larga de servicii. De asemenea, puteti cumpara anvelope pentru masina dvs. in magazinul nostru.