Livrarea un set de anvelope pe toata Moldova - Gratuit

Intra in cont
Ru
Casauto
+373 609 05 555 Magazin online
Program de lucru::

c 9:00 - 18:00 (Luni - Vineri)

Email:

sales@casauto.md

+373 602 44 449 Service auto
Program de lucru::

c 9:00 - 20:00 (Luni - Vineri)

Email:

sales@casauto.md

Inlocuirea curelei de distributie in auto

Necesitatea inlocuirii curelei de distributie

Cureaua de distributie transmite rotatia de la arborele cotit al motorului la arborele cu came. Se uzeaza la fel ca toate celelalte curele de distributie. Dar cand trebuie inlocuita cureaua de distributie? Atat producatorii de automobile, cat si specialistii ofera informatii complete la aceasta tema. 

Se presupune ca cureaua de distributie trebuie inlocuita la fiecare 60.000-120.000 km sau dupa 2 pana la 5 ani de conducere continua.

Timpul exact depinde de tipul de motor si de stilul de conducere. Cu cat masina este condusa mai agresiv si mai dinamic, cu atat cureaua va dura mai putin. Se estimeaza ca si condusul in oras reduce acest timp cu pana la 30%! De asemenea, merita sa schimbati cureaua de distributie dupa ce ati cumparat o masina second hand sau daca aceasta este poluata cu ulei de motor.

Este foarte important ca cureaua sa fie in stare buna. La urma urmei, aceasta regleaza functionarea motorului. Asadar, cel mai bine este sa inlocuiti cureaua de distributie la un pret accesibil si in conformitate cu recomandarile producatorului. Daca se ignora acest lucru, consecintele pentru sistemul de propulsie si pentru portmoneul proprietarului masinii pot fi grave.

Inlocuirea curelei de distributie la CasaAuto

Ce se poate intampla daca se rupe cureaua? Fiecare supapa se deschide si se inchide la momentul potrivit. O ruptura brusca a curelei va deteriora grav pistoanele si supapele, care se vor lovi una de alta. In acest caz, motorul va fi expus riscului de coliziune. Veti fi nevoit sa cautati informatie unde ati putea schimba cureaua de distributie. 

Mai mult, o ruptura de curea poate distruge chiar si arborele cotit si arborele cu came. De obicei, alinierea lantului poate fi ajustata. In cazuri mai grave, va fi necesara o inlocuire a curelei de distributie in Chisinau, de preferinta la un pret rezonabil.

Deservim in urmatoarele raioane: Ciocana, Rascani, Botanica, Centru, Sculeni, Buiucani
Intrebari frecvente

Se poate preveni defectarea curelei de distributie?

arrow

Da, daca nu uitati sa monitorizati starea generala a curelei si sa reglati tensiunea acesteia.

Cat de rezistent este acest element?

arrow

Durabil optim, deoarece este fabricat din cauciuc armat de inalta calitate.

Cat costa inlocuirea lui?

arrow

Managerul nostru de telefon va raspunde cu competenta la aceasta intrebare.

De ce este periculos sa efectuati singur aceasta operatie?

arrow

Cand se fac greseli, multe piese vor trebui inlocuite, ceea ce creste foarte mult costul total.