Livrarea un set de anvelope pe toata Moldova - Gratuit

Intra in cont
Ru
Casauto
+373 609 05 555 Magazin online
Program de lucru::

c 9:00 - 18:00 (Luni - Vineri)

Email:

sales@casauto.md

+373 602 44 449 Service auto
Program de lucru::

c 9:00 - 20:00 (Luni - Vineri)

Email:

sales@casauto.md

Diagnosticarea cutiei de viteze automate in Chisinau

Cutiile de viteza automate sunt considerate a fi extrem de complexe. De aceea, probabilitatea de defectiune, in comparatie cu o cutie de viteze manuala, este destul de semnificativa. Verificarile regulate ajuta la mentinerea in stare buna de functionare a cutiei de viteze a masinii Dvs. 

In general, diagnosticarea transmisiei automate necesita utilizarea unor echipamente specializate si a unor mecanici calificati. Prin urmare, merita sa va ganditi serios la acest serviciu doar la un atelier auto de incredere.

Cand este necesara diagnosticarea unei cutii de viteza automate? Primul indiciu poate fi o schimbare sacadata a treptelor de viteza. Pe langa acestea, simptomele de avertizare care indica adesea o problema la transmisia automata sunt:

  • Mirosul de arsura
  • Scurgeri de ulei 
  • Ambreiajul aluneca 
  • Probleme la schimbarea treptelor de viteza
  • Lumina indicatoare a motorului se aprinde

Defectiunile pot fi rezultatul unei utilizari necorespunzatoare a vehiculului de catre conducatorul auto (de exemplu, schimbarea vitezelor cu o eliberare incompleta a ambreiajului). De asemenea, diagnosticarea incorecta a transmisiei automate si intretinerea necorespunzatoare a atelierului (de exemplu, schimbarea prea rara a uleiului de transmisie sau utilizarea unui tip de ulei necorespunzator). Ca urmare, poate fi necesara chiar repararea transmisiei automate sau schimbarea uleiului de transmisie automata. 

Astazi, ”caii de fier” sunt echipati cu unitati manuale si automate. Acestea din urma, desigur, fac ca vehiculul sa fie mult mai usor de condus. Dar acestea necesita o intretinere pe potriva. O metoda buna este reprezentata de vizitele sistematice la centrul auto. Un specialist va incepe diagnosticarea computerizata a transmisiei automate - verificarea nivelului de lubrifiant. Urmatorul pas este verificarea etanseitatii carcasei si a racitorului de ulei. Alti profesionisti se asigura ca toate imbinarile filetate si componentele care colaboreaza cu cutia de viteze sunt verificate pentru o etanseitate optima. Aceasta include motorul.

Ulterior, va fi necesar un drive test in trafic. Acest lucru va permite o evaluare obiectiva a functionarii transmisiei automate in toate treptele de viteza, precum si a functionarii modurilor de control. In continuare, trebuie verificate pompa de ulei si presiunea convertorului. In cele din urma, este necesar sa cititi codurile de defectiune si sa observati lumina de control de pe tabloul de bord. Printre altele, tehnicienii trebuie sa indeplineasca:

  • testarea stationara;
  • verificarea capacitatii de intretinere a comutatoarelor;
  • masurarea rezistentei circuitelor supapei electromagnetice.

Etapele finale ale celei mai bune diagnosticari a transmisiei automate includ verificarea tensiunii de alimentare si a integritatii circuitelor sistemului de control. Noi, la CasaAuto, ne cunoastem meseria - de aceea clientii au incredere in noi!

Deservim in urmatoarele raioane: Ciocana, Rascani, Botanica, Centru, Sculeni, Buiucani
Intrebari frecvente

Cum sa intelegeti ca sunt necesare diagnostice de transmisie automata?

arrow

Este banal sa spunem ca, daca exista o problema cu transmisia automata, veti afla imediat despre aceasta, Dar iata cateva motive dupa care trebuie sa mergeti la serviciul auto daca masina a inceput sa alunece sau nu exista trepte din spate, a 3-a si a 4-a. La schimbarea vitezelor, se simte un soc puternic, dar masina nu accelereaza. Dupa astfel de probleme, trebuie sa conduceti urgent masina la serviciul auto, deoarece exista sansa ca masina sa se ridice pe deplin si reparatia va costa si mai scumpa si mai dificila.

Cum sa verificati lichidul de transmisie?

arrow

Este rar sa intalnesti un pasionat de masina care verifica uleiul de transmisie fara niciun motiv. Daca observati picaturi de ulei pe palet, trebuie sa porniti motorul si daca uleiul se varsa, inseamna ca exista un exces de ulei si trebuie sa reduceti cantitatea acestuia. Apoi, verificam calitatea uleiului, pentru aceasta luam o mica proba cu o joja, luam o carpa alba si stergem joja, ar trebui sa aiba o culoare galbuie sau rosiatica, daca exista pete albicioase, spuma, produse de prelucrare, un miros neplacut de ardere - va recomandam o schimbare completa a uleiului in transmisia automata.

Ce alte servicii aveti?

arrow

Avem o gama completa de servicii pentru toate masinile. In serviciul nostru auto veti putea efectua un diagnostic complet de transmisie automata, dar si diagnosticarea computerizata a transmisiei automate, dupa diagnosticare, mecanicul va va putea spune exact ce trebuie sa schimbati sau sa reparati, cum va fi mai bine si cat de profitabil si veti putea repara transmisia automata la fata locului.

Cum va contactez pentru a comanda un serviciu?

arrow
Ne puteti contacta prin numarul de telefon + 37360905555 sau prin contactele listate pe site.

Pentru a comanda, sunati-ne la numarul sau lasati o solicitare pe site