Livrarea un set de anvelope pe toata Moldova - Gratuit

Intra in cont
Ru
Casauto
+373 609 05 555 Magazin online
Program de lucru::

c 9:00 - 18:00 (Luni - Vineri)

Email:

sales@casauto.md

+373 602 44 449 Service auto
Program de lucru::

c 9:00 - 20:00 (Luni - Vineri)

Email:

sales@casauto.md

Verifica demarorul masinii

Demarorul are o mare responsabilitate: sa porneasca motorul. In cazul in care apar dificultati in aceasta privinta, bateria devine imediat suspecta. Nimic ciudat, este adesea o presupunere complet corecta. Cu toate acestea, nu trebuie uitat ca exista si alte cauze posibile. Problemele pot fi provocate si de faptul ca demarorul nu functioneaza corect. Acesta este supus de mai multe ori la solicitari mari in timpul functionarii. Prin urmare, nu este deloc surprinzator faptul ca dispozitivul de pornire cedeaza treptat.

Ce se poate spune despre cele mai frecvente cazuri in care masina este in mod clar defecta?

  • Nu se poate porni motorul la rece in timp ce se roteste cheia;
  • Nu exista nicio reactie, dar zgomotul metalic este clar audibil;
  • Functioneaza, dar arborele cotit nu se poate roti;
  • Se roteste intr-un ritm extrem de lent;
  • Se zvacneste, face zgomot, zornaie;
  • Nu se poate opri.

Diagnosticarea demarorului este precedata de o inspectie vizuala amanuntita, urmata de masuratori electrice. Dupa ce unitatea a fost dezasamblata, tehnicianul verifica componentele, inspecteaza periile, observa izolatia si rezistenta infasurarii.

Starea dispozitivului de fixare este verificata in vehicul si poate servi drept etapa premergatoare repararii demarorului. Astfel de actiuni sunt efectuate in timp ce se incearca pornirea motorului sau dupa ce acesta a fost scos. 

Prima tehnica se aplica, de obicei, ca o etapa preliminara pentru a evalua calitatea unui esec probabil. 

Intentia aici este de a:

  • intelege daca demarorul functioneaza corect si daca circuitul de pornire este intact
  • masura tensiunea de alimentare si caderea de tensiune

O alta tehnica, realizata pe un stand de laborator intr-un atelier auto, consta intr-o examinare meticuloasa a componentelor individuale.

Urmatorii pasi depind direct de simptomele de functionare defectuoasa a masinii. Poate fi necesar sa se verifice starea comutatorului si riscul unui scurtcircuit in infasurari. Este, de asemenea, o idee buna sa intelegeti cat de bine sunt izolate firele care sunt conectate la demaror si la baterie.

Chiar si o defectiune aparent nesemnificativa a sistemului de pornire nu trebuie ignorata. La urma urmei, intr-o zi, soferul se va afla in imposibilitatea de a porni vehiculul. Un alt lucru de care trebuie sa tineti cont este ca micile probleme cu motorul de pornire apar primavara si vara. Cu toate acestea, ele se intensifica de indata ce inghetul de iarna devine suficient de sever.

Daca observati primele defectiuni ale demarorului, nu asteptati niciodata pana cand demarorul se defecteaza definitiv. Este o idee buna sa faceti un diagnostic al motorului de pornire la CasaAuto. Avem toate echipamentele necesare si preturile noastre nu musca de buzunar

Deservim in urmatoarele raioane: Ciocana, Rascani, Botanica, Centru, Sculeni, Buiucani
Intrebari frecvente

Care este sarcina principala a starterului?

arrow

Sarcina demarorului este de a porni motorul. Vremurile de rupere din 2005, din cauza reparatiilor auto nu intotdeauna de inalta calitate, motorul a esuat adesea si, in loc de diagnosticarea normala a motorului si fixarea pieselor defecte, punem o sarcina pe demaror, dand ultimii nervi cheii si pornind complet pentru a porni motorul, am rupt demarorul de indata ce am putut, ca urmare a tuturor, o data sau de doua ori pe saptamana, noi insine sau altcineva am pornit motorul de la "impingator". Starterul este o parte foarte importanta a motorului nostru, cu cat este mai bine ingrijit, cu atat vei porni mai repede motorul, vei incalzi masina si vei porni la drum! Si pentru a fi de inalta calitate, aduceti-va masina la serviciul nostru auto.

Cum functioneaza starterul?

arrow

Totul este destul de simplu, starterul este un fel de motor electric, transforma electricitatea din baterie in lucru mecanic, la randul sau conduce volantul si arborele cotit pentru a porni pistoanele.

Ce alte servicii ofera CasaAuto?

arrow

Avem o gama completa de servicii pentru toate masinile. Venind la serviciul nostru comandand diagnosticul de pornire, in caz de defectiuni, mecanicul va va oferi cea mai buna optiune de eveniment pentru dvs. Efectuam lucrari precum inlocuirea inelelor si uleiurilor pistonului, repararea starterului si multe alte servicii in serviciul nostru auto.

Cum va contactez pentru a comanda un serviciu?

arrow
Ne puteti contacta prin numarul de telefon + 37360905555 sau prin contactele listate pe site.