Livrarea un set de anvelope pe toata Moldova - Gratuit

Intra in cont
Ru
Casauto
+373 609 05 555 Magazin online
Program de lucru::

c 9:00 - 18:00 (Luni - Vineri)

Email:

sales@casauto.md

+373 602 44 449 Service auto
Program de lucru::

c 9:00 - 20:00 (Luni - Vineri)

Email:

sales@casauto.md

Diagnosticarea cutiei de viteze in Chisinau

Cutiile de viteze manuale sunt renumite pentru calitatea si durabilitatea lor. Dar, ca orice piesa a unui vehicul, se poate defecta. Cele mai frecvente defecte sunt:

 • Sincronizatoare uzate
 • Angrenaje defecte
 • Probleme cu uleiul de lubrifiere. Cutiile de viteze manuale sunt tratate cu un ulei diferit de cel utilizat pentru motoare. In convingerea gresita a multor producatori si centre de deservire, acestia sustin ca schimbarea uleiului la o cutie de viteza manuala nu este necesara. In realitate, insa, procedura ar trebui efectuata aproximativ la fiecare 40.000 km. Umplerea cutiei cu un lubrifiant nepotrivit si neinlocuirea sau lipsa uleiului pot avea consecinte destul de grave.

Indiferent de circumstante, decizia finala apartine profesionistilor din centrul de deservire auto.

Simptomele care indica o defectiune evidenta, atunci cand cutia de viteze manuala trebuie diagnosticata:

 • schimbarea dificila a treptelor de viteza;
 • caderea angrenajelor;
 • vibratiile cricului;
 • ”urletul” cutiei;
 • pocniturile neplacute;
 • scurgerile de ulei.

Este important ca firma la care va adresati sa fie dotata cu cele mai noi dispozitive care scaneaza si proceseaza informatiile. O inspectie speciala duce la detectarea neregulilor intr-un stadiu incipient, inainte ca acestea sa provoace vreun accident. In acest fel puteti obtine:

 • determinarea nivelului de ulei din carcasa cutiei de viteze, intelegerea conceptului de suficienta pentru buna functionare si calitate;
 • evaluarea starii pieselor structurale principale si auxiliare care transmit cuplul - angrenaje, rulmenti, sincronizator etc;
 • verificarea starii componentelor de etansare si a riscului de scurgere a lubrifiantului de transmisie.

Diagnosticul este efectuat in conformitate cu un program specific pentru a identifica orice defectiune. In timpul inspectiei, totul trebuie sa se efectueze in mod detaliat si cuprinzator. La finalul procedurii, un specialist va descrie defectiunile constatate si metodele de reglare a masinii.

Diagnosticarea unei cutii de viteze manuale este o activitate foarte importanta care va permite sa determinati ce probleme pot aparea. Aceasta este executata de mecanicii cu experienta de la CasaAuto, care repara zilnic transmisii automate mult mai complexe. Diagnosticarea initiala a unei cutii de viteze manuale la un pret rezonabil include o inspectie vizuala, precum si o verificare a scurgerilor. In cazul unor defectiuni mai complexe, va fi necesara dezasamblarea.

Deservim in urmatoarele raioane: Ciocana, Rascani, Botanica, Centru, Sculeni, Buiucani
Intrebari frecvente

Ce este inclus in diagnosticul transmisiei manuale?

arrow

In centrul de service auto, atunci cand diagnosticam o masina, vom verifica nivelul uleiului din transmisia manuala, starea si uzura pieselor rulmentilor principali, verificarea starii tuturor angrenajelor, sincronizatoarelor, arborilor, furcilor de selectie a angrenajelor, verificarea starii si uzurii garniturilor de ulei si a suprafetelor de lucru.

Cum de a prelungi durata de viata a transmisiei manuale?

arrow

Pentru a salva viata cutiei de viteze, este necesar sa urmati recomandari usoare, cum ar fi sa nu porniti treapta de mers inapoi, daca masina continua sa avanseze, trebuie sa apasati ambreiajul brusc si puternic si sa eliberati opusul incet si lin. Respectand instructiunile, veti prelungi durata de viata a cutiei de viteze timp de cativa ani.

Ce alte servicii aveti?

arrow

Avem o gama completa de servicii pentru toate masinile. In serviciul nostru auto exista posibilitatea de a efectua o reparatie completa a transmisiei manuale, de asemenea, in serviciul nostru auto veti putea inlocui uleiul din transmisia manuala, vom selecta cele mai bune piese si cele mai potrivite pentru masina dvs

Cum va contactez pentru a comanda un serviciu?

arrow
Ne puteti contacta prin numarul de telefon + 37360905555 sau prin contactele listate pe site.

Pentru a comanda, sunati-ne la numarul sau lasati o solicitare pe site