Livrarea un set de anvelope pe toata Moldova - Gratuit

Intra in cont
Ru
Casauto
+373 609 05 555 Magazin online
Program de lucru::

c 9:00 - 18:00 (Luni - Vineri)

Email:

sales@casauto.md

+373 602 44 449 Service auto
Program de lucru::

c 9:00 - 20:00 (Luni - Vineri)

Email:

sales@casauto.md

Verificarea amortizoarelor auto

Amortizoarele auto au un rol esential in ceea ce priveste siguranta si confortul la volan. Exista mai multe metode utilizate in mod obisnuit pentru diagnosticarea amortizoarelor. Dar adevarul este ca niciunul dintre acestea nu poate oferi incredere deplina in starea tehnica adecvata a unitatilor. Din acest motiv, merita sa se combine tehnicile individuale pentru identificarea defectelor. Si nu uitati sa observati cu atentie comportamentul de conducere al vehiculului. De asemenea, la cerere, se poate efectua o diagnosticare a suspensiei.

In mod normal, masinile sunt echipate cu doua tipuri de amortizoare: cu ulei si cu ulei/gaz. Diferenta dintre cele doua se refera la designul camerei de compensare. In primul caz, este deschis, iar in cel de-al doilea este inchis. In cazul dispozitivelor pentru petrol si gaze, gazul comprimat este separat de un piston plutitor. Amortizoarele au caracteristici excelente si sunt putin mai durabile decat echivalentele lor pe gaz. La drept vorbind, acest lucru se face in detrimentul unui confort de conducere redus din cauza unui raspuns mai lent la echilibru. 

Un amortizor uzat va fi inlocuit in orice situatie. Aceasta mareste distanta de franare pe teren accidentat, deoarece roata poate sa se desprinda de sosea. Acest lucru duce, la randul sau, la functionarea defectuoasa a sistemelor ABS si ESP. Din acest motiv, performanta amortizoarelor poate fi considerata un element esential pentru siguranta la volan. Luati in considerare, de asemenea, inlocuirea parghiilor de pe vehicul.

Rata de uzura a amortizoarelor depinde de obiceiurile de conducere, de tipul si starea suprafetei drumului in timpul conducerii si de sarcina vehiculului. Pierderea de eficienta sau deteriorarea poate avea un impact negativ asupra sigurantei vehiculului prin:

  • afectarea stabilitatii in viraje; 
  • tractiune redusa a rotilor pe suprafata drumului; 
  • sistemul de directie si sistemul ABS;
  • o tendinta crescuta de derapare; 
  • uzura accelerata a restului sasiului;
  • bucsele stabilizatorului sunt uzate - inlocuirea este esentiala.

Cel mai frecvent mod de a evalua starea este o evaluare vizuala de moda veche, care se realizeaza cel mai bine dupa ce roata a fost indepartata. Orice scurgeri de ulei si deteriorari mecanice (de exemplu, indoiri sau zgarieturi) trebuie inlocuite. De asemenea, merita sa ne amintim ca, daca problema nu se datoreaza unui defect al noului amortizor, acesta trebuie inlocuit in perechi. Arcurile de suspensie sunt, de asemenea, susceptibile de a fi inlocuite daca un tehnician ajunge la concluzia corespunzatoare. Este mult mai dificil sa se diagnosticheze cu ochiul liber unitatile care nu prezinta nicio deteriorare mecanica.

Acordati o atentie deosebita comportamentului prietenului Dvs pe patru roti. Daca este instabil in viraje, in timpul manevrelor de evitare si are tendinta de a se ”scufunda” la franare, acesta poate fi un semn de uzura excesiva a amortizoarelor. Toate inspectiile trebuie luate foarte in serios. Si daca este necesar, combinati diagnosticarea amortizoarelor pe stand cu evaluarea vizuala de catre un profesionist competent, pe care il puteti gasi intotdeauna la CasaAuto.

Deservim in urmatoarele raioane: Ciocana, Rascani, Botanica, Centru, Sculeni, Buiucani
Intrebari frecvente

Care este functia amortizoarelor?

arrow

Functia amortizoarelor se arata foarte bine la viteza, mentine rotile in contact constant cu drumul, fara amortizoare veti pierde controlul masinii la viteza mare.

Ce alte servicii aveti?

arrow
Putem diagnostica intreaga masina, precum si, in plus, puteti trece prin diagnosticarea computerizata a masinii dvs. Vino la serviciul nostru auto, Va vom ajuta cu solutia.

Trebuie sa ma preinregistrez pentru serviciile de service auto?

arrow
Este necesar sa faceti o programare pentru serviciile de service auto in avans, acest lucru se poate face prin telefon sau prin completarea unui formular special pe site-ul nostru.

Pot comanda alte servicii de la tine?

arrow
Da, avem o gama larga de servicii. De asemenea, puteti cumpara anvelope pentru masina dvs. in magazinul nostru.