Livrarea un set de anvelope pe toata Moldova - Gratuit

Intra in cont
Ru
Casauto
+373 609 05 555 Magazin online
Program de lucru::

c 9:00 - 18:00 (Luni - Vineri)

Email:

sales@casauto.md

+373 602 44 449 Service auto
Program de lucru::

c 9:00 - 20:00 (Luni - Vineri)

Email:

sales@casauto.md

Inlocuirea discurilor de frana pentru auto

Franele, impreuna cu pneurile, sunt o componenta cheie care determina siguranta rutiera. Distanta de franare depinde de eficienta acestora. Uneori, centimetrii conteaza, asa ca franele trebuie sa functioneze intotdeauna corect si eficient.

Necesitatea inlocuirii discurilor de frana

Nu va trebui sa inlocuiti discurile de frana la fel de des ca in cazul placutelor. In medie, se preconizeaza sa inlocuiti discurile la fiecare 2 schimburi de placute. Foarte important: nu inlocuim niciodata discurile fara a inlocui in acelasi timp placutele. Este inacceptabil sa continuam sa folosim vechile elemente. Bineinteles, intotdeauna inlocuim ambele discuri pe aceeasi axa si nu separat!

De asemenea, dupa inlocuirea franelor, lasati-le sa se ”aseze” si nu le suprasolicitati prin franari bruste si puternice. Incercati sa franati usor in primele cateva zeci de kilometri.

Pentru informare, este indicat sa inlocuiti discurile de frana atunci cand acestea sunt prea subtiri. Fiecare producator isi respecta proprii parametri. Verificarea starii fara instrumente specializate si fara a cunoaste grosimea minima a discului nu este usoara, dar expertii din atelier va vor ajuta intotdeauna. Primul semn de uzura este aparitia unei margini in jurul circumferintei. Partea centrala a discului este uzata, iar peretele exterior ramane neschimbat. Daca grosimea marginii depaseste 1 mm, merita sa verificati mai atent starea discului.

Inlocuirea discurilor de frana la CasaAuto

Discurile crapate trebuie inlocuite, desi, uneori, fisura apare initial doar ca o zgarietura. Acelasi lucru se intampla si in cazul discurilor supraincalzite, care pot fi observate prin decolorare neuniforma sau coroziune.

Inlocuirea discurilor de frana la CasaAuto la un pret accesibil este alegerea corecta!

Deservim in urmatoarele raioane: Ciocana, Rascani, Botanica, Centru, Sculeni, Buiucani
Intrebari frecvente

Cat de des trebuie schimbate discurile de frana?

arrow

Discurile de frana dureaza mai mult decat placutele; acestea trebuie schimbate la fiecare 70-80 mii km.

Cum sa va inscrieti la service auto in Chisinau?

arrow

Va puteti inscrie la serviciile serviciului nostru auto din Chisinau online completand un formular special de pe site-ul nostru, sau sunand. Managerii nostri vor alege un moment convenabil pentru dvs.

Cat costa inlocuirea discurilor de frana?

arrow

Costul inlocuirii discurilor de frana depinde de modelul acestuia si de modelul masinii. Costul exact al serviciilor il puteti afla de la managerii nostri sunand la numarul indicat pe site-ul nostru.

Cat timp dureaza inlocuirea discurilor de frana?

arrow

Inlocuirea discurilor de frana dureaza de la 25 la 40 de minute.