Livrarea un set de anvelope pe toata Moldova - Gratuit

Intra in cont
Ru
Casauto
+373 609 05 555 Magazin online
Program de lucru::

c 9:00 - 18:00 (Luni - Vineri)

Email:

sales@casauto.md

+373 602 44 449 Service auto
Program de lucru::

c 9:00 - 20:00 (Luni - Vineri)

Email:

sales@casauto.md

Verifica bateria masinii cu multimetru in Chisinau

Sursa de energie pentru pornirea motorului este reprezentata de baterii reincarcabile. Acestea constau in celule cu electrolit acid (baterii cu plumb-acid). Fiecare celula contine electrozi pozitivi (dioxid de plumb) si negativi (plumb), scufundati intr-o solutie apoasa de acid sulfuric. Bateria trebuie sa fie testata exact la timp.

Din pacate, electrozii reactioneaza cu acidul din electrolit (acoperindu-se cu sulfat de plumb) chiar si in timpul functionarii normale a bateriei. Rezultatul este o scadere serioasa a densitatii si concentratiei electrolitului. Situatia se inverseaza in timpul procesului de incarcare. Cu toate acestea, in timp, bateria isi pierde aceasta reversibilitate a procesului din cauza stratului de sulfat de plumb de pe electrozi. In general, acesta devine din ce in ce mai putin util ca sursa de energie pentru vehicul. Cu toate acestea, atunci cand este utilizata corect, aceasta sursa principala de energie pentru o masina are o durata de viata medie de aproximativ 4 ani. Acest lucru necesita respectarea stricta a tuturor recomandarilor producatorului. Iar pentru a evita problemele, nu uitati de diagnosticarea bateriei auto in Chisinau.

Fiecare sofer stie ca, atunci cand temperaturile scad sub 0 °C, numai o baterie complet functionala va garanta o pornire fiabila a motorului. 
Nu stii niciodata cand va sosi iarna adevarata si intotdeauna vine pe neasteptate, iar mercurul din termometru scade destul de mult. Apoi, automobilistii care nu sunt atat de constienti de schimbarea anotimpurilor, incercand sa isi porneasca masinile dimineata, constata, spre marea lor surpriza, ca nu pot face acest lucru. Intoarce cheia si aude doar demarorul, care incetineste din ce in ce mai mult, face cu reticenta cateva rotatii. Apoi se face liniste totala si toate luminile se sting. Proprietarul de masina mai mult sau mai putin priceput din punct de vedere tehnic spera initial ca este vorba probabil doar de un fenomen temporar. Cu toate acestea, devine rapid clar: adevarata cauza se afla in bateriile auto descarcate, ceea ce devine clar dupa diagnosticare. Chiar mai rau, atunci cand reincarcarea are un efect dezamagitor, deoarece totul se repeta in ziua urmatoare. Ideea este de a examina sistemul electric pentru a afla daca sistemul de incarcare functioneaza sau nu sau daca bateria poate fi eliminata.

Dar pentru a evita aceste situatii stresante, tot ce trebuie sa faceti este sa verificati bateria masinii cu un multimetru si sa verificati in prealabil starea sistemului de incarcare. Din pacate, pentru majoritatea soferilor, pregatirea masinii pentru iarna include doar inlocuirea anvelopelor si umplerea rezervorului de antigel al sistemului de spalare. Si asta in ciuda faptului ca verificarea bateriei este o operatiune foarte simpla: o vizita la o statie de deservire auto pentru verificarea acesteia va dura mai putin timp decat inlocuirea anvelopelor. Nimic nu va impiedica sa le faceti pe ambele simultan. Va invitam sa le verificati impreuna cu personalul atelierului nostru CasaAuto.

Deservim in urmatoarele raioane: Ciocana, Rascani, Botanica, Centru, Sculeni, Buiucani
Intrebari frecvente

Care este durata de viata a bateriei?

arrow

In medie, in conditii bune, durata de viata a unei baterii bune este de la 5 la 7 ani.

Ce alte servicii aveti?

arrow
Putem diagnostica intreaga masina, precum si, in plus, puteti trece prin diagnosticarea computerizata a masinii dvs. Vino la serviciul nostru auto, Va vom ajuta cu solutia.

Trebuie sa ma preinregistrez pentru serviciile de service auto?

arrow
Este necesar sa faceti o programare pentru serviciile de service auto in avans, acest lucru se poate face prin telefon sau prin completarea unui formular special pe site-ul nostru.

Pot comanda alte servicii de la tine?

arrow
Da, avem o gama larga de servicii. De asemenea, puteti cumpara anvelope pentru masina dvs. in magazinul nostru.