Livrarea un set de anvelope pe toata Moldova - Gratuit

Intra in cont
Ru
Casauto
+373 609 05 555 Magazin online
Program de lucru::

c 9:00 - 18:00 (Luni - Vineri)

Email:

sales@casauto.md

+373 602 44 449 Service auto
Program de lucru::

c 9:00 - 20:00 (Luni - Vineri)

Email:

sales@casauto.md

Inlocuirea bobinei de aprindere auto

Bobina de aprindere – este o sursa de curent de inalta tensiune care transforma voltajul de 12V in reteaua electrica auto. Aceasta reprezinta un mosor cu sarma de cupru. De inlocuirea bobinei de aprindere este nevoie sa aveti grija din timp.

Inlocuirea optima a bobinei de aprindere

In timpul exploatarii intense sau in cazul defectarii a bujiilor, mosorul bobinei poate sa se supraincarce si sa arda. Procesul de inlocuire a bobinei este destul de simplu. Va trebui sa deconectati cablul de alimentare al bobinei si cablul de inalta tensiune care ies de la bobina. Apoi bobina trebuie scoasa de pe suport. In sfarsit, noua bobina este instalata in ordinea inversa. Aceasta procedura serioasa, fiti de acord, poate fi incredintata doar specialistilor.

Cand lucrati cu sistemul de aprindere, trebuie sa fiti foarte atenti sa nu a capata o electrocutare de tensiune foarte mare. Angajatii nostri nu vor uita niciodata sa scoata cheia din contact inainte de a incepe orice lucru.

Bobina de aprindere – este un element sensibil la precizia asamblarii si la conditiile meteorologice, in special umiditatea. Problemele cu acest element pot fi agravate de ploaie. Un sistem de aprindere care functioneaza necorespunzator are un efect negativ asupra duratei de viata a motorului.

In momentul inlocuirii bobinei de aprindere, se recomanda, de asemenea, inlocuirea altor elemente ale sistemului de aprindere, cum ar fi firele si bujiile.

Inlocuirea bobinei de aprindere de schimb – pret cel la CasaAuto !

Dupa instalarea unei bobine noi, trebuie sa porniti motorul si sa verificati functionalitatea sistemului de aprindere. In unele masini, poate fi necesar sa conectati un computer de diagnostica pentru a elimina din memoria controlerului codul de eroare legat cu defectiunea bobinei de aprindere vechi. Inlocuirea bobinei de aprindere la un pret democratic – este exact ceea ce fac mesterii cu o experienta mare de la CasaAuto !

Deservim in urmatoarele raioane: Ciocana, Rascani, Botanica, Centru, Sculeni, Buiucani
Intrebari frecvente

Cum esueaza bobinele de aprindere?

arrow

Exista mai multe motive, mai multe dintre ele sunt: bujii deteriorate sau firele lor, uzura bujiei sau clearance-ul crescut, deteriorarea datorata vibratiilor, supraincalzirea, scurtcircuitele, patrunderea lichidului.

Cum sa intelegeti ca bobina de aprindere nu functioneaza?

arrow

Cel mai banal raspuns este daca indicatorul de verificare a motorului este pornit, dar exista si alte semne care nu pot fi urmarite imediat, acestea sunt consumul crescut de combustibil, un glont in conducta de evacuare, oprirea motorului, defectiuni la aprindere, probleme cu pornirea motorului.

Este posibil sa corectati complet motorul dupa repararea bobinei de aprindere?

arrow

Nu exista un raspuns clar, deoarece este posibil ca bobina sa fie unul dintre motivele pentru care motorul nu a pornit, dar nu ar putea fi motivul principal, pentru un raspuns precis, diagnosticati motorul in serviciul nostru Auto.