Livrarea un set de anvelope pe toata Moldova - Gratuit

Intra in cont
Ru
Casauto
+373 609 05 555 Magazin online
Program de lucru::

c 9:00 - 18:00 (Luni - Vineri)

Email:

sales@casauto.md

+373 602 44 449 Service auto
Program de lucru::

c 9:00 - 20:00 (Luni - Vineri)

Email:

sales@casauto.md

Inlocuirea cablului franei de mana

Frana de mana impiedica un vehicul stationat sau parcat sa se miste din loc atunci cand soferul nu este prezent. In cazul unei frane de mana mecanice, forta de franare este transmisa prin cabluri la franele rotilor de pe puntea din spate atunci cand pozitia manetei de frana este modificata prin forta musculara.

Aceasta este una dintre cele mai importante componente ale intregului vehicul. Daca prietenul Dvs pe patru roti are un sistem mecanic de acest tip, forta de franare este transmisa la puntea din spate prin intermediul unui cablului de frana, care se va uza in timp si va trebui inlocuit. Aceasta nu este in niciun caz cea mai usoara procedura, dar poate fi efectuata de majoritatea mecanicilor amatori. 

  • Deteriorarea cablului franei de mana este indicata in primul rand prin defectarea franei de parcare. O cauza frecventa este obstructia datorata deteriorarii sau poluarii externe. De asemenea, se intampla ca tamburul franei de mana sa fie inlocuit.
  • Deteriorarea protectiilor sau a capacului antipraf provoaca uneori patrunderea apei sau a murdariei, ceea ce contribuie la coroziune si la blocarea cablurilor.
  • In plus, umezeala si gerul ingheata chingile in timpul sezonului rece.

Inainte de a inlocui cablul, trebuie sa intelegeti cand trebuie sa faceti acest lucru. Aceasta componenta, la fel ca orice alta piesa, ofera unele indicii de uzura excesiva. Cablul franei de parcare va trebui inlocuit daca nu mai functioneaza corect. Acest lucru se va manifesta uneori printr-un joc liber vizibil sau prin faptul ca vehiculul nu ramane nemiscat in ciuda franei aplicate. Daca observati aceste simptome, fiti siguri ca este timpul sa schimbati cablul franei de parcare.

Inlocuirea cablului franei de mana este o sarcina destul de complexa. Desigur, este posibil sa urmati instructiunile intocmai daca aveti cunostinte de baza de mecanica auto - in acest caz, o puteti face de sine statator (dar aceasta este o raritate printre amatorii de masini). In caz contrar, lasati aceasta misiune unui atelier specializat. Inlocuirea cablului de frana de mana la CasaAuto va ofera la un cost mic garantia certitudinii ca defectiunea a fost remediata la cel mai inalt nivel.

Deservim in urmatoarele raioane: Ciocana, Rascani, Botanica, Centru, Sculeni, Buiucani
Intrebari frecvente

Cum sa intelegeti ca frana de parcare este defecta?

arrow

Unul dintre semnele principale ale unei defectiuni a franei de parcare este scaderea mobilitatii cablului datorita patrunderii resturilor in interior, precum si ruperea firelor de otel din care este tesut cablul si slabirea atasamentului cablului in Adaptoare.

Ce alte servicii aveti?

arrow
Avem o gama completa de servicii pentru toate masinile. In serviciul nostru auto exista posibilitatea de a efectua un diagnostic complet al motorului, precum si de a diagnostica toate dispozitivele si mecanismele si de a completa imediat o cerere de reparatii in serviciul nostru auto

Cum va contactez pentru a comanda un serviciu?

arrow
Ne puteti contacta prin numarul de telefon + 37360905555 sau prin contactele listate pe site.

Pentru a comanda, sunati-ne la numarul sau lasati o solicitare pe site