Livrarea un set de anvelope pe toata Moldova - Gratuit

Intra in cont
Ru
Casauto
+373 609 05 555 Magazin online
Program de lucru::

c 9:00 - 18:00 (Luni - Vineri)

Email:

sales@casauto.md

+373 602 44 449 Service auto
Program de lucru::

c 9:00 - 20:00 (Luni - Vineri)

Email:

sales@casauto.md

Schimbarea termostatului auto in Chisinau

Termostatul este piesa care face ca sistemul de racire al vehiculului sa functioneze corect. In deosebi, acesta deschide si inchide asa-numitul sistem de racire mare. In cazul in care nu functioneaza, termostatul trebuie sa fie inlocuit.

Necesitatea inlocuirii termostatului

In functie de temperatura motorului, acesta redirectioneaza lichidul de racire catre radiator sau il obliga sa circule doar in jurul blocului cilindrilor si al capului. In practica, acest lucru inseamna ca, odata ce motorul a pornit, permite unitatii de actionare sa atinga mai repede temperatura de functionare si apoi asigura mentinerea acestei temperaturi la un nivel optim.

Defectarea termostatului inseamna ca acesta este blocat intr-una din cele doua pozitii posibile. Primul este complet inchis. Acesta este cel mai rau si cel mai periculos scenariu, deoarece in acest caz motorul nu este racit si se supraincalzeste, ceea ce poate avea consecinte devastatoare. A doua defectiune, ceva mai putin frecventa, este blocarea in pozitia complet deschisa. In acest caz, sistemul mare de racire este permanent deschis, astfel incat motorul are probleme in atingerea temperaturii de functionare si inceteaza sa mai functioneze in conditii optime. In aceasta situatie, cel mai bine este sa inlocuiti termostatul.

Cel mai evident semn al unei defectiuni este ca temperatura motorului este prea ridicata. Apoi, merita sa verificati daca radiatorul este cald. Daca este complet rece, dati vina pe termostat. Un alt semn de probleme este situatia inversa, si anume incalzirea foarte lenta a motorului, care se observa mai ales in conditii de inghet. Pret termostat de schimb este mul mai putin decit reparatie motorul.

Inlocuirea termostatului la CasaAuto

Cu toate acestea, daca se intampla ca termostatul sa se defecteze in timpul condusului, o metoda improvizata este sa porniti incalzirea in interiorul masinii si sa fiti foarte atenti la indicatorul de temperatura. Ar trebui sa va ajute sa ajungeti la centrul auto CasaAuto, unde va avea loc o inlocuire urgenta a termostatului din masina, totul la un pret accesibil. Acest serviciu necesita timp pentru un mecanic calificat.

Deservim in urmatoarele raioane: Ciocana, Rascani, Botanica, Centru, Sculeni, Buiucani
Intrebari frecvente

Ce determina functionarea sau functionarea defectuoasa a termostatului?

arrow

Practic, depinde de kilometrajul si varsta vehiculului.

Care este pericolul unui termostat deteriorat?

arrow

Nu isi va indeplini functia, adica nu va deschide un sistem de racire mare.

De ce este important sa inlocuiti imediat unitatea?

arrow

Pentru ca motorul sa nu se supraincalzeasca, mai ales in zilele toride, ceea ce poate duce la daune grave si la un accident.

Este posibil sa reparati singur termostatul?

arrow

Nu, deoarece sunt necesare abilitatile si calificarile reparatorilor profesionisti.