Livrarea un set de anvelope pe toata Moldova - Gratuit

Intra in cont
Ru
Casauto
+373 609 05 555 Magazin online
Program de lucru::

c 9:00 - 18:00 (Luni - Vineri)

Email:

sales@casauto.md

+373 602 44 449 Service auto
Program de lucru::

c 9:00 - 20:00 (Luni - Vineri)

Email:

sales@casauto.md

îndepărtarea catalizatorului auto in Chisinau

Catalizatorul auto, numit si convertor catalitic – este una dintre cele mai importante parti ale sistemului de evacuare, responsabila de reducerea emisiilor de substante nocive in atmosfera. Cand aceasta unitate este uzata, proprietarul auto se confrunta cu intrebarea: ce trebuie de facut? Cel mai adesea, soferii se decid la inlocuirea catalizatorului.

Necesitatea de a inlocui catalizatorul

Daca neutralizatorul este avariat intr-un automobil care are mai mult de 10 ani, iar vitezometrul arata 200 de mii de km, unii soferi considera ca reparatia este prea scumpa. Ei hotarasc, ca este suficient sa se efectueze eliminarea catalizatorului si instalarea falsificarii sondei lambda. Adica se indeplineste instalarea unui reflector sau a unei tevi obisnuite. Instalarea unui catalizator universal este considerata dificila atat pentru soferi (din cauza preturilor mari), cat si pentru mecanici (din cauza volumului imens de munca). Dar asta este o decizie gresita.

Elementul functioneaza pe baza unei reactii intre gazele de esapament si o substanta chimica speciala din reactor. Selectarea parametrilor de functionare corespunzatori se efectueaza de catre computer si se bazeaza pe informatiile rezultatului sondei lambda. De aceasta, falsificarea sondei lambda a catalizatorului nu poate inlocui originalul.

Activitatea neutralizatorului are loc in diferite conditii, inclusiv in cele destul de complexe. Este afectat, de exemplu, de locatia acestui dispozitiv. Acesta este situat langa motor, astfel incat sa poata ajunge la o temperatura extrema de 300-400 °C.

Inlocuirea catalizatorului la CasaAuto

Care este kilometrajul estimat, dupa care se poate decide eliminarea catalizatorului in Chisinau? Acesta variaza de la 80 de mii pana la 100 de mii de km. Dar, in unele cazuri, automobilul poate depasi de doua ori mai mult decat distanta data.

Deservim in urmatoarele raioane: Ciocana, Rascani, Botanica, Centru, Sculeni, Buiucani

Dvs. vă gândiți să schimbați catalizatorul în Chișinău, sperând că prețul va fi rezonabil? Vă invităm să vizitați autoservice-ul nostru CasaAuto!

Intrebari frecvente

Cum se determina functionarea defectuoasa a catalizatorului?

arrow

De exemplu, becul" Verificati motorul " aprins pe panoul de bord, se aprinde la orice eroare a motorului, exista, de asemenea, o scadere a puterii motorului, un zgomot puternic sub fund, o presiune insuficient de puternica sau uniforma a gazelor din toba de esapament. De asemenea, puteti trece diagnosticul sistemului de evacuare.

Ce ucide catalizatorul inainte de timp?

arrow

Cel mai important motiv este utilizarea masinii la distante scurte, cand motorul nu are timp sa se incalzeasca pana la temperatura dorita, in astfel de situatii, resturile de combustibil nears ajung la convertorul catalitic, ceea ce afecteaza foarte negativ. Catalizatorul se deterioreaza atunci cand intra intr-o baltoaca adanca, daca era deja fierbinte, ceea ce provoaca microfracturi sau daca il agatati pe bordura.

"Verificarea" de pe tabloul de bord s-a aprins, ce ar trebui sa fac?

arrow

Nu va grabiti la concluzia ca aveti ceva cu motorul, exista o mare probabilitate ca verificarea care a zburat sa fie o defectiune a programului si pur si simplu oprirea motorului si pornirea acestuia din nou, verificarea va disparea, dar daca acest lucru s-a oprit, ar trebui sa treceti prin diagnosticarea motorului, daca aveti probleme cu catalizatorul, trebuie sa il rezolvati cat mai repede posibil, deoarece fara un catalizator care poate fi reparat, nu vi se va emite o inspectie tehnica, care se pedepseste cu amenda.